15 Ekim 2019 Salı

Arduino Nasıl Programlanır ?

Öncelikle www.arduino.cc adresinden arduino derleyicisi (compiler) indirilir.   Arduino’ya program atmak için ilk olarak bilgisayarımıza bağladığımız Arduino’yu ve bağlantı portunu Arduino program menüsünden seçmemiz gerekiyor. 

Arduino programlanırken aşağıdaki işlemler sırasıyla yapılır: 


a)İlk olarak arduino ile bilgisayar bağlantısını usb kablo aracılığı ile sağlıyoruz.
Arduino - PC bağlantısı aşağıda bulunan şekildeki gibidir . 

arduino-pc bağlantısı
Arduino-PC bağlantısı


b)Sonrasında , ARDUİNO programını açıp şu ekranı görüyoruz:




c) Tools menüsü altında Serial Port seçeneğine gelip bağladığımız portun yanında tik işareti yoksa tıklayıp işaretliyoruz. Genelde tek port gözükeceği için burda seçim hakkınız olmayacak. Birden çok seri port olduğu durumlarda Arduino’nuzu söküp takarak hangi port değişiyorsa onu seçmeniz gerektiğini anlayabilirsiniz. 

arduino elektronik derslerim


d)Dördüncü adımda , kullandığımız Arduino modelini tanıtıyoruz. Onun için de aşağıdaki  ekrandan elinizdeki Arduino modelini seçmeniz gerekiyor:

arduino programlama


e) Son olarak Arduino ya programı yüklüyoruz bunun için de aşağıdaki resimde görüldüğü gibi önce kontrol et butonuna basıyoruz. Program hata vermez ise yükle butonuna basıp program yükleme işlemini gerçekleştiriyoruz. 

arduino dersleri

f) Bu seçenekler arasından da elimizdeki Arduino modelini seçtikten sonra, Arduino üzerinde bulunan örnek programlardan LED yakıp söndüren basit uygulamayı deneyebiliriz. Bu denemeyi yapabilmek için resimde görüldüğü gibi Examples-Basics-Blink adımlarıyla ledimizi yakıp söndürebiliriz. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder